6948532755 Φηρά, Σαντορίνη deepbluefira@gmail.com
hero image

Fira Deep Blue Suites
______
Σαντορίνη

Υποβλητικό τοπίο, συναρπαστική ιστορία, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, μοναδικά τοπικά προϊόντα και κρασιά, γαστρονομία που εξελίσσεται διαρκώς. Ένα νησί με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου!

 

Η Σαντορίνη δεν είναι τυχαία ένας από τους τοπ ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Από το ηφαιστειακό τοπίο της Καλντέρας, τις ιδιόμορφες παραλίες με τη μαύρη άμμο και τα γλυπτά βράχια και τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι μέχρι τα ατμοσφαιρικά γκουρμέ εστιατόρια και το έντονο nightlife, κι από τη διαμονή σε πολυτελείς μονάδες με εκπληκτική θέα, αρχοντικά και καπετανόσπιτα μέχρι τις εκδρομές και τις ανακαλύψεις στην ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, μιλάμε για ένα νησί μοναδικό.

Η μαγεία και ο ρομαντισμός που εμπνέει το τοπίο έχουν διαποτίσει το lifestyle της Σαντορίνης και τα θεμέλια της τουριστικής της εξέλιξης^ γι’ αυτό και όλα της τα χαμηλοφωτισμένα εστιατόρια, τα ρομαντικά ξενοδοχεία ή τα ατμοσφαιρικά κοκτέιλ μπαρ μοιάζουν σαν να έχουν φτιαχτεί σε μεγάλο βαθμό για να δεχτούν ζευγάρια και ερωτευμένους – και δεν είναι να απορείς που εκατοντάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο από την άκρη του κόσμου για να παντρευτούν ή να ανανεώσουν όρκους αγάπης με θέα την Καλντέρα.


Η Καλντέρα είναι βέβαια ο υπ’ αριθμόν ένα τόπος των εξελίξεων και το αντικείμενο του πόθου όλων των επισκεπτών. Από τις πολυτελείς μονάδες με πισίνες που κρέμονται στον γκρεμό και τα ατμοσφαιρικά καπετανόσπιτα μέχρι τα λιτά παραδοσιακά υπόσκαφα, σκαρφαλωμένα στο φρύδι της Καλντέρας, συναντά κανείς καταλύματα για όλα τα γούστα και όλους τους προϋπολογισμούς. Παράλληλα με την Καλντέρα, η ενδοχώρα και οι παραλίες εξελίσσονται και διεκδικούν την προσοχή των επισκεπτών είτε ως τόπος διαμονής είτε ως επιλογή για φαγητό και διασκέδαση. Άλλωστε το ηφαίστειο δεν έχει προικίσει μόνο την Καλντέρα: οι παραλίες (από το γυαλιστερό μαύρο βότσαλο του Περίβολου στα λευκά γλυπτά βράχια της Βλυχάδας) και τα χωριά (από τον υπόσκαφο Βόθωνα στην ανατολίτικη Φοινικιά) έχουν μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, έξω από τα κλασικά κυκλαδίτικα στάνταρ.

Το ηλιοβασίλεμα είναι η καλύτερη ώρα της Καλντέρας.

 

Τα Φηρά το απολαμβάνουν από τα κοκτέιλ μπαρ του Φρυδιού, η Οία από τα ερείπια του κάστρου, το Ημεροβίγλι από τις βεράντες των πολυτελών ξενοδοχείων. Τα Φηρά είναι η κοσμική φασαριόζικη πρωτεύουσα, η πιο δυνατή πιάτσα του nightlife, ο τόπος διαμονής όσων θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων. Τα κοσμηματοπωλεία της «gold street», τα κλαμπ της «bar street», ο χαμός της κεντρικής πλατείας, οι ήσυχοι νωχελικοί ρυθμοί των Καθολικών, της πιο ατμοσφαιρικής γειτονιάς, είναι οι all time classic εικόνες των Φηρών.

 

Η Οία, από τους πιο καλοδιατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα, είναι η χώρα των αργών ρυθμών, η αγαπημένη των σοφιστικέ και των ερωτευμένων. Πέρα από το κλασικό ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο, περπατήστε στο Σιδερά, τη γειτονιά με τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα.

 

Το Ημεροβίγλι έχει εξελιχθεί στο πιο περιζήτητο ξενοδοχειακό χωριό του νησιού και κάθε χρόνο επεκτείνεται περισσότερο εκτός των ορίων του παραδοσιακού οικισμού.

 

Στις παραλίες της Σαντορίνης, με επίκεντρο το Καμάρι, υπάρχουν πιο κλασικά νησιώτικα παραθεριστικά θέρετρα, με μεγάλα ξενοδοχεία και μπαρ, κυρίως για ξένους επισκέπτες. Το πιο δυνατό σημείο της αγοράς της Σαντορίνης είναι τα έργα τέχνης, οι αντίκες και τα έθνικ αντικείμενα και ρούχα που θα βρείτε σε μικρά και προσωπικά ως επί το πλείστον καταστήματα στα Φηρά και στο κεντρικό καλντερίμι της Οίας.